U heeft vast wel eens iemand horen zeggen dat het bouwen van een website eenvoudig is. Het maken van een goede website is echter een complex project. Volgens ons is een website pas goed, als ze voldoet aan de volgende eisen.
Gebruiksvriendelijkheid
De regel is simpel: een website moet eenvoudig zijn in het gebruik. Dat begint al bij het opzetten van de informatiestructuur: alle informatie moet op een logische, vindbare plaats staan en in een correcte hiërarchie. Bij complexe functionaliteiten is het belangrijk dat de gebruiker het overzicht behoudt en het gevoel heeft dat hij "in control" is.
Wij weten waaraan een goede interface moet voldoen. We gebruiken schetsen, scenario's, wireframes, flowcharts om de interactie te ontwerpen. Bij elke volgende stap in het proces blijft gebruiksvriendelijkheid een voorwaarde.
Toegankelijkheid
Vindt u dat de informatie op uw website voor iedereen beschikbaar moet zijn? Daar zijn we het zeker mee eens. Helaas zien we vaak sites die niet toegankelijk zijn. Die zijn dus vaak gedeeltelijk of zelfs geheel niet zichtbaar voor mensen met een visuele handicap. Ook gebruikers met oudere software lopen dan al snel tegen problemen aan.
Daarom voldoen de sites die wij maken aan het Kwaliteitsmodel Webrichtlijnen.
Als een site aan die regels voldoet, is dat een garantie van kwaliteit
en toegankelijkheid.
Robuustheid
Met robuust bedoelen we dat de website werkt in verschillende browsers en op verschillende besturingssystemen. In oudere browsers, zoals Internet Explorer versie 6, zien websites er vaak niet netjes uit. Dat komt door bugs in de browser: de code wordt verkeerd geïnterpreteerd. Daardoor vallen afbeeldingen weg of komen teksten op de verkeerde plek te staan.
Dankzij onze ervaring met het oplossen van dit soort bugs en door onze producten uitgebreid te testen, kunnen we een optimale gebruikservaring garanderen voor alle gebruikers.
Gepast design
Vormgeving gaat verder dan esthetiek. Het design van een website is een boodschap op zichzelf: begrijp ik wat ik op de site kan vinden en wat ik er kan doen? Versterkt het design de inhoud of zendt het een verkeerd signaal uit? Denk bijvoorbeeld aan een website over tolerantie; past daar de kleur rood bij of kunnen we beter een neutraal kleurenpalet kiezen? Door dergelijke vragen te stellen, kan een design wel degelijk objectief beoordeeld worden.
Wij geven de voorkeur aan een design dat de inhoud ondersteunt, dat niet in de weg zit bij het gebruik en waarbij de kracht zit in de details.